New Balance Prototype Lab

New Balance OfficeNew Balance OfficeNew Balance

Project Description

New Balance Prototype Lab | Lawrence & Brighton, Massachusetts
After completing the design for their apparel division at the Brighton headquarters, New Balance called again on ahp Architects Inc. for the design of their new Prototype Shop and Custom Design Center in their Lawrence, MA facility. The Prototype Shop turns out new shoe design concepts for testing as well as welcoming customers in to create custom shoes which are then fabricated on site. Integral components of the design included exposing the mill structure yet creating warm, relaxing gathering spaces. Lighting specifications as it relates to color rendition index were a critical component in the design phase, ensuring the accurate representation of colors selected for the shoe materials.